Spreek!over Jezus volgen, kwetsbaar zijn, leven delen en verbinden
 

Coaching

Jij bent uniek. En je hebt een doel. Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal op deze wereld zijn geplaatst om er een mooiere plek van te maken. Omdat wij allemaal verschillend zijn en gezegend met onze eigen talenten, zijn wij ook geroepen omdat op onze eigen manier te doen. Tegelijk is er heel veel wat ons van dat doel af kan leiden. Of zelfs het zicht op die eigen roeping helemaal weg kan nemen.

Als je ervaart dat je het zicht op je roeping kwijt bent, wordt het tijd om een stap te zetten. Dit begint met erkennen waar je staat, je uitspreken en iemand zoeken om mee in gesprek te gaan. Als je opzoek bent naar meer energie in je leven. Wegen om meer grip te krijgen op je situatie. In je werk en in relaties. Als je soms worstelt met God en je afvraagt wat het doel van jouw leven is. Dan zoek ik graag met je mee.

Als ervaren ontdekkingsreiziger loop ik graag een stukje met je op. Als christelijke coach, zoek ik met jou naar waar God zich aan jou leven verbindt. Eerst naar binnen, waar verscholen ligt wat jou uniek, mooi en krachtig maakt. Maar waar we ook een beeld krijgen van de dingen die je belemmeren.

En daarna naar buiten. Zoeken naar nieuwe wegen, dicht leven bij hoe God jou bedoeld heeft. Een uitgesproken leven durven leiden. In contact met Hem en je omgeving weer op weg gaan. Met nieuwe energie en een andere focus.

Elk coach traject is anders en persoonlijk. Alleen jij bepaalt de route. Ik heb een programma ontwikkeld welke handvatten geeft om samen op zoek te gaan. Ik wil meer doen dan alleen iemands kwaliteiten en karakter in kaart brengen en kijken welke banen daarbij matchen. Ik wil echt met je opzoek gaan naar het brede plaatje. Wat geeft je energie. Wat zijn je kwaliteiten en wat je dromen. Hoe verhoudt zich dit tot relaties met God en de mensen om je heen en hoe verhoudt zich dit tot je werk.

Een coaching traject bevat onderstaande fases. Hoe de weg er uit ziet, bepaal jij:

#Fase1: We checken je bagage. Welke ervaringen draag je mee, wat heeft je gevormd. We kijken zowel naar de mooie ervaringen, als ook naar die ervaringen die misschien heel lastig voor je zijn geweest. Ik geloof dat juist in die ervaringen, waar soms dromen vervlogen en krachten van je afgenomen zijn, sleutels bieden om anders de toekomst in te gaan.

#Fase2: We brengen je reisgezelschap in beeld. We zijn als mensen bedoeld om in relatie te leven. Zo zijn we gemaakt naar Gods beeld. God is in zichzelf relatie. Alleen in relatie tot de mensen om ons heen kunnen we dus opbloeien. Hierin zijn verschillende soorten relaties van belang en ook ben je soms gecommitteerd aan relaties die (nu in ieder geval nog) je eerder lijken te belemmeren. Hoe ga je daar mee om?

#Fase3: We kijken goed om ons heen. Wat heb je al. Welke kwaliteiten liggen er al onder de motorkap, welke ontwikkelde vaardigheden kunnen jou nu al helpen om in beweging te komen. Hoe zit het met je karakter? En hoe matcht deze met wat je nu al doet. Welke kansen kunnen gecreëerd worden in je huidige werk of thuis.

#Fase4: We gaan een doel stellen. Of doelen. Waar zou je graag heen willen. Wat is nou die grote droom, de stip op de horizon. In eerste instantie gaat het dan niet om dat doel dat je morgen bereikt kan hebben, maar het grotere plaatje wat jou richting mag geven in alles wat je doet.

#Fase5: We focussen op de reis. De kunst is te leren genieten van het onderweg zijn. Het los te laten dat je iets moet zijn, of iets voor elkaar moet hebben. Pas als je de balans vindt tussen ok vinden waar je staat en tegelijk het verlangen naar meer levend te houden, kan je gaan genieten van de reis. Hoe gaat die reis er uit zien, welke eerste stappen kan je gaan zetten?

#Fase6: Oefenen in vertrouwen en dankbaarheid. Vertrouwen en dankbaarheid zijn fundamentele waarden die je helpen vrede in je leven te ervaren. Waarden die je op de rit houden, zorgen dat je niet opgeeft, maar onderweg kan blijven. Vertrouwen moet groeien en dankbaar zijn kun je oefenen. We gaan kijken naar de houvasten die jij tijdens het onderweg zijn steeds weer vast kan pakken.

#Fase7: Uitvliegen. De tijd waarin wij samen opliepen is voorbij. Je hebt een richting gevonden en bent vol vertrouwen, met je bagage en in relatie tot je reisgenoten, onderweg. We kijken nog een keer terug op waar je vandaan kwam en werpen een blik op wat voor je licht. De mogelijkheid om in een later stadium weer in contact te komen, is er altijd. Maar voor nu is het tijd om te gaan.

Ben je benieuwd of een coaching traject bij Spreek! iets voor jou kan zijn? Neem gerust contact op om vrijblijvend kennis te maken. Ik spreek je graag!